Gerookte heilbot met spitskool & rode bessen

Gerookte heilbot met spitskool & rode bessen
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Zomer
  • Kooktechniek Roken

Ingrediënten

  • 600 g heilbotfilet
  • 7 el druivenpitolie
  • 200 g freekeh
  • ½ zak waterkers
  • 1 kleine zomerspitskool
  • 3 el kruidenazijn
  • 10 g dille, grofgeplukt
  • 10 g dragonblaadjes, geplukt
  • 4 takjes rode bessen
  • 4 stukken knäckebröd, extra krokant
  • 100 g tarama
  • Extra: barbecue met deksel, rookmot

Bereidingswijze

  1. Verhit de barbecue. Zet een metalen bakje met rookmot tussen de kooltjes. Bestrooi de heilbotfilet aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk de vis met 2 eetlepels druivenpitolie. Leg de vis op aluminiumfolie op de grill. Sluit de deksel en rook de vis in circa 15-20 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filet.
  2. Kook de freekeh in ruim water met zout, giet af en schep de takjes waterkers en 2 eetlepels druivenpitolie erdoor.
  3. Scheur de bladeren van de spitskool in repen. Schep in een kom om met de azijn en de resterende druivenpitolie. Breng op smaak versgemalen peper en zout. Schep de dille en dragon erdoor.
  4. Verdeel de freekeh en de spitskoolsalade over 4 borden, leg de heilbot erbij. Besmeer het knäckebröd met tarama en serveer erbij. Garneer met de takjes rode bessen.

Probeer ook eens

Zalm en spinazieroulade

Zalm en spinazieroulade

Lichtgegaarde skrei kabeljauw met parelcouscous en ansjovismayonaise

Lichtgegaarde skrei kabeljauw met parelcouscous en ansjovismayonaise

Miniscones met kaneelgelei, rood fruit en clotted cream

Miniscones met kaneelgelei, rood fruit en clotted cream

Kooktechniek

Roken

Roken