Gerookte zalm op geschaafde komkommer

Gerookte zalm op geschaafde komkommer
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Vis
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 tl suiker
  • een mespunt zout
  • 2 el natuurazijn
  • 100 g gerookte zalm
  • 3 Oysterleaves (Koppert)
  • 100 g gerookte zalm
  • 2 takjes van elk, munt, koriander en peterselie
  • 100 g zure room

Bereidingswijze

  1. Schaaf de komkommer in hele dunne plakjes en spreid op een platte schaal.
  2. Meng de sjalot, suiker, zout en azijn en schep over de komkommer.
  3. Garneer met de Oysterleaves en drapeer de plakjes zalm op de komkommer.
  4. Hak de kruiden blaadjes fijn en strooi over de zalm.
  5. Serveer met de zure room.

Probeer ook eens

Horn of fire

Horn of fire

Kabeljauwkroketjes

Kabeljauwkroketjes

Gerookte bietensoep met coquille

Gerookte bietensoep met coquille