Geroosterde kip met chorizo

Geroosterde kip met chorizo
  • Aantal personen 1 geroosterde kip voor 4 personen
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Gevogelte, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 1 kip van ca 1.500 g (Poulet Noir)
  • 125 g chorizoworst
  • 4 flinke el roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 citroen
  • 20 takjes citroentijm
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el gerookte paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Snijd de chorizo in zo dun mogelijke plakjes.
  3. Ris de blaadjes van de helft van de citroentijm en meng met de zachte boter. Voeg hier lekker wat zout en peper aan toe.
  4. Kruid de binnenkant van de kip met zout, peper en de gerookte paprikapoeder.
  5. Haal nu met je handen heel voorzichtig het vel van de bouten en de filets los. Let wel op dat het goed heel blijft, het moet alleen loskomen van het vlees.
  6. Smeer nu een dun laagje van de gekruide boter op het vlees (onder het vel) en verdeel daar de plakjes chorizo op. Bij zowel de bouten als de filets.
  7. Smeer de kip aan de buitenkant verder helemaal in met de gekruide boter.
  8. Bind met keukentouw de bouten bij elkaar en zet de kip rechtop in een passende braadslede.
  9. Snijd de citroen in plakjes en verdeel deze samen met takjes tijm en knoflook langs de kip.
  10. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 50 minuten braden, afhankelijk van de grootte van de kip. Zorg ervoor dat je iedere 5 minuten de kip goed bedruipt met de boter!
  11. Steek na 35 minuten een kernthermometer in het dikste gedeelte van de bout. Kip dient een kerntemperatuur van 70-72C te bereiken. Let wel, tijdens het rusten loopt de temperatuur nog wat op en de bout is het gedeelte dat het langste moet garen, de filet is dan allang gaar. Je wilt dus zeker niet te lang braden.
  12. Neem de kip uit de oven, laat 5 minuten rusten en presenteer dan in zijn geheel aan tafel.

 

Bijpassende wijnsuggestie

De Grendel Rubaiyat
Art. nr. 64329

Tip

Je kunt tijdens het braden van de kip in dezelfde braadslede heel mooi tegelijkertijd aardappeltjes of stevige groenten meegaren.

Probeer ook eens

Parelhoen met geglaceerde raapjes en chocodressing

Parelhoen met geglaceerde raapjes en chocodressing

Oosterse waterzooi

Oosterse waterzooi

Fruit to the max

Fruit to the max

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen