Geroosterde oesters met bieslookcrème

Geroosterde oesters met bieslookcrème
  • Aantal personen 4
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 1 el zwarte gefermenteerde boontjes (vacuumzak)
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 kleine rode ui, in ringen
  • 12 oesters (creuzes)

Bereidingswijze

  1. Breng de boontjes tegen de kook in een bodempje water. Giet af en hak de helft klein.
  2. Meng de limoenrasp en de bieslook door de crème fraîche en roer vervolgens de gehakte bonen erdoor.
  3. Voeg het limoensap bij de rode-uiringen, schep om en laat 10 minuten marineren.
  4. Rooster de oesters op een warme kamado tot ze opengaan. Open de schelp verder met een oestermes. Laat het grootste deel van het water eruit lopen en steek de oester los.
  5. Serveer de oesters met een canelle bieslookcrème. Leg er wat boontjes en wat ingelegde ui op.

Probeer ook eens

Koud gerookte schorseneren met peer & griet

Koud gerookte schorseneren met peer & griet

Salade van gerookte eendenborst en kastanje

Salade van gerookte eendenborst en kastanje

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Borrelbrood met gerookte makreel en roomkaas

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen