Gevice zwaardvis met hollandse garnalen en kropsla

Gevice zwaardvis met hollandse garnalen en kropsla
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Marineren

Ingrediënten

  • 300 gram zwaardvis
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 limoenen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1/2 rode peper (zeer fijn gesneden)
  • 50 gram rode ui (zeer fijn gesnipperd)
  • 1 eetlepel bieslook (zeer fijn gesneden)
  • 1 eetlepel korianderblad (zeer fijn gesneden) garnering
  • 4 takjes koriander voor de garnering
  • 2 LittleGem (kleine kropsla)
  • 100 gram Cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Pers de limoenen uit en doe het sap in een bakje.
  2. Voeg de olijfolie en gembersiroop toe.
  3. Voeg de overige klein gesneden ingrediënten toe.
  4. Snijd de zwaardvis in plakken van één centimeter en snijd deze in platte blokjes van 2 centimeter..
  5. Breng de vis een beetje op smaak met gemalen zeezout en peper en voeg de marinade toe. Laat het geheel zeker 5 uur intrekken.
  6. Ontvel de tomaatjes en snijd deze in vieren. Verwijder de zaadjes.
  7. Snijd de kleine kropsla in de lengte in vieren.
  8. Leg de kropsla, de Hollandse garnalen en de zwaardvisblokjes op een bord.
  9. Giet wat van de overgebleven marinade over de zwaardvis en garneer met de koriander en de tomaatpartjes.

Probeer ook eens

100% garnalen & 100% savooiekool

100% garnalen & 100% savooiekool

Thaise bonencurry met kreeft

Thaise bonencurry met kreeft

Kroketjes van raapsteelstamppot met gesmoorde raapsteeltjes en mayonaise van groene mosterd

Kroketjes van raapsteelstamppot met gesmoorde raapsteeltjes en mayonaise van groene mosterd

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren