Gewokte boerenkool met aardappel-truffelpuree

Gewokte boerenkool met aardappel-truffelpuree
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Aardappelen, Groenten, Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Sauteren

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in een pan met ruim kokend water en zout.
  2. Pureer de aardappelen en roer vervolgens glad met warme melk en truffelolie.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit deze circa 2 minuten in arachideolie in een wok.
  4. Schep de boerenkool erdoor en laat dit al omscheppend slinken en circa 10 minuten sudderen.
  5. Verwarm de demi glace en de rookworst.
  6. Spuit de aardappel-truffelpuree door middel van een spuitzak met glad spuitmondje in mooie lange banen op een voorverwarmd bord. Lepel de gewokte boerenkool erop.
  7. Verwijder het vel van de rookworst en snijd de worst in mooie plakken. Leg deze op de boerenkool.
  8. Lepel de demi glace naast het gerecht.

Probeer ook eens

Open ravioli van paddenstoelen met spinazie

Open ravioli van paddenstoelen met spinazie

Hutspot van gele wortel

Hutspot van gele wortel

Krullen van zoetzure bietjes

Krullen van zoetzure bietjes

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen