Gewokte scampi met diverse groenten

Gewokte scampi met diverse groenten
  • Aantal personen 4
  • Menugang Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren, Wokken

Ingrediënten

  • 16 velletjes filodeeg
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 maïskolfjes (in de lengte doorgesneden)
  • 100 gram bospeen (in schijfjes)
  • 50 gram haricot verts
  • 50 gram sugar snaps
  • 8 grote scampi (zonder kop, schaal en darmkanaal)
  • 4 eetlepels druivenpit- of koolzaadolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 courgette (in blokken van 2.5 centimeter met schil)
  • 1/2 aubergine (in blokken van 2.5 centimeter met schil)
  • 50 gram peultjes
  • 4 cherrytomaatjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Leg 4 keer 4 velletjes filodeeg op elkaar in 4 vormpjes van 10 centimeter.
  3. Bak deze gedurende 8 minuten in de oven.
  4. Blancheer de maïskolfjes en de bospeen 3 minuten.
  5. Blancheer de haricot verts en sugar snaps een kleine 2 minuten.
  6. Snijd de scampi in de lengte doormidden en wok deze met een teentje knoflook in de olie. De scampi zullen mooi krullen.
  7. Haal de scampi uit de pan zodra deze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en houd even warm in de oven.
  8. Wok de groenten gedurende drie minuten. Voeg de tomaatjes toe op het laatste moment en breng deze op smaak met zout en peper.
  9. Schep het geheel in het filodeegbakje en leg hierop de scampi.

Probeer ook eens

De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

De groentejuwelier: truffelomelet, -raviolono, -risotto

Kabeljauw met citrus-beurre blanc

Kabeljauw met citrus-beurre blanc

New Yorker

New Yorker

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren