Gimbap

Gimbap
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Rijst
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 200 g sushirijst
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 4 norivellen
  • omelet van 2 eieren, in reepjes
  • 100 g worteljulienne
  • 1 el rijstazijn
  • 150 g wilde of bladspinazie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el sesamolie
  • 100 g ingelegde daikon (zie recept Dunjumi)
  • 200 g bulgogi (rundvleesplakjes)
  • Sesame Soysauce (Kewpie)

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst gaar. Breng op smaak met de sesamolie, rijstazijn en wat zout. Laat afkoelen en schep af en toe om.
  2. Breng de worteljullienne op smaak met rijstazijn en wat zout. Meng goed en laat 15 minuten staan zodat de wortel iets zachter wordt.
  3. Rol de rijst in norivellen als sushi-maki en vul ze ruim met reepjes omelet, spinazie (zie recept Bibimbap, stap 4), ingelegde daikon en bulgogi (zie recept Banchan, stap 10).
  4. Serveer met de Sesame Soysauce en ingelegde daikon.

Probeer ook eens

Tajine met gamba’s en schelpdieren en tomaten-charmoulasaus

Tajine met gamba’s en schelpdieren en tomaten-charmoulasaus

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Risotto met doodstrompetjes, wilde zalm en zeekraal

Gua bao met eendenbout, chinese kool en hoisin

Gua bao met eendenbout, chinese kool en hoisin