Gimbap

Gimbap
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Rijst
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 200 g sushirijst
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rijstazijn
  • 4 norivellen
  • omelet van 2 eieren, in reepjes
  • 100 g worteljulienne
  • 1 el rijstazijn
  • 150 g wilde of bladspinazie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el sesamolie
  • 100 g ingelegde daikon (zie recept Dunjumi)
  • 200 g bulgogi (rundvleesplakjes)
  • Sesame Soysauce (Kewpie)

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst gaar. Breng op smaak met de sesamolie, rijstazijn en wat zout. Laat afkoelen en schep af en toe om.
  2. Breng de worteljullienne op smaak met rijstazijn en wat zout. Meng goed en laat 15 minuten staan zodat de wortel iets zachter wordt.
  3. Rol de rijst in norivellen als sushi-maki en vul ze ruim met reepjes omelet, spinazie (zie recept Bibimbap, stap 4), ingelegde daikon en bulgogi (zie recept Banchan, stap 10).
  4. Serveer met de Sesame Soysauce en ingelegde daikon.

Probeer ook eens

Fazant met vadouvan curryjus en oosterse zuurkool

Fazant met vadouvan curryjus en oosterse zuurkool

Parelgortrisotto met gevulde patisson

Parelgortrisotto met gevulde patisson

IJscoupe Chocoholic

IJscoupe Chocoholic

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen