Gluten- en lactosevrij bananenbrood

Gluten- en lactosevrij bananenbrood
  • Aantal personen 4
  • Menugang Lunchgerecht, Nagerecht
  • Soort Fruit, Lente, Noten & zaden, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 300 g amandelpoeder
  • 275 g dadels
  • 5 eieren
  • 3 bananen
  • merg van 1 vanillestokje
  • 150 g gemengde noten
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze samen met de banaan, het vanillemerg en de eieren in de keukenmachine.
  3. Draai tot een gladde massa.
  4. Neem uit de machine en schep in een kom.
  5. Draai in de keukenmachine de gemengde noten grof en schep door het beslag.
  6. Roer er het amandelpoeder, het bakpoeder en een snufje zout door.
  7. Schep het beslag in een ingevette tulbandvorm en bak in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Houd het bananenbrood goed in de gaten, kleurt het te snel, dek het dan tijdens het bakken af met aluminiumfolie.
  9. Test met een prikkertje of het bananenbrood goed gaar is. De prikker komt dan schoon uit de ‘cake’.

Tip

Wil je het bananenbrood luxer maken, dan kun je er ook stukjes chocolade in verwerken of het na het bakken glaceren met gesmolten (lactosevrije) chocolade.

Probeer ook eens

Vanille-mascarponemeringue met rood fruit

Vanille-mascarponemeringue met rood fruit

Wentelteefjes met citroenhangop

Wentelteefjes met citroenhangop

Tiramisutrifle

Tiramisutrifle

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen