Gourmet: conference peer met blauwe kaas en vijgen

Gourmet: conference peer met blauwe kaas en vijgen
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hapje, Nagerecht
  • Soort Fruit, Kaas & zuivel, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Gratineren

Ingrediënten

  • 2 conference peren
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • 3 el honing + 1 el om te gratineren
  • 1 kaneelstokje
  • ½ sinaasappel
  • 2 steranijsjes
  • 100 g fourme d’ambert
  • 2 verse vijgen

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een steelpan de witte wijn met water, honing, kaneelstokje, steranijs en sap en rasp van de sinaasappel. Breng tegen het kookpunt en laat even trekken.
  2. Schil de peren, snijd doormidden en haal er het klokhuis uit met een parisienneboortje.
  3. Doe de gehalveerde peer in het hete vocht en druk onder met een deksel of bord.
  4. Laat gedurende ongeveer 10-15 minuten pocheren (afhankelijk van de rijpheid van de peren).
  5. Neem uit het vocht, snijd in tranches en verdeel over gourmetpannetjes
  6. Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de peer.
  7. Verkruimel er de kaas over en druppel er nog een beetje honing over.
  8. Laat onder het gourmetstel gratineren.

Tip

Ben je een grote kaasliefhebber en mag het wat pittiger, kies dan bijvoorbeeld voor roquefort.

Probeer ook eens

Appelcompote met yoghurt-muesli-rotsjes

Appelcompote met yoghurt-muesli-rotsjes

Sabayonchocochips

Sabayonchocochips

Glutenvrije ijssandwiches

Glutenvrije ijssandwiches

Kooktechniek

Gratineren

Gratineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen