Gourmet: English breakfast

Gourmet: English breakfast
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Bijgerecht, Hapje, Hoofdgerecht
  • Soort Ei, Groenten, Kerst, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Gratineren, Sauteren

Ingrediënten

  • 8 kwarteleieren
  • 100 g chorizo
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g wildmix paddenstoelen
  • klontje roomboter

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukjes.
  2. Snijd de droge worst in zeer fijne stukjes.
  3. Ris de tijm en de rozemarijn van de takjes en snijd zo fijn mogelijk.
  4. Verwarm een klein beetje roomboter in een gourmetpannetje tot deze begint te kleuren en voeg er de blokjes chorizo aan toe.
  5. Laat even lekker uitbakken en voeg dan de paddenstoelen en de verse kruiden toe. Bak kort mee en kruid met zout en peper.
  6. Breek per gourmetpannetje 2 kwarteleitjes (over de gebakken paddenstoelen), laat het eiwit licht stollen en kruid met zout en peper.
  7. Bak nu verder tot het eiwit gestold is of laat onder de grill van het gourmetstel verder garen.

Tip

Je kunt dit gerecht ook geheel vegetarisch houden door geen chorizo te gebruiken, maar puur te kiezen voor paddenstoelen.

Probeer ook eens

Zelfgemaakte ketchup

Zelfgemaakte ketchup

Roos van groenten met gorgonzola

Roos van groenten met gorgonzola

Strawberry colada

Strawberry colada

Kooktechniek

Gratineren

Gratineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen