Gourmet: saltimbocca

Gourmet: saltimbocca
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Kerst, Vlees - kalf
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Afblussen, Sauteren

Ingrediënten

  • 240 g kalfsoester
  • 8 blaadjes verse salie
  • 4 plakjes rauwe ham
  • ¼ gele courgette
  • 2 el tomberry’s oranje
  • scheutje marsalawijn (of witte wijn)
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kalfsoester in 8 dunne plakjes en kruid met zout en peper. Leg op ieder plakje vlees een blaadje salie.
  2. Snijd de rauwe ham in de lengte doormidden en pak er iedere kalfsoester mee in.
  3. Snijd de courgette en de aubergine in zeer fijne blokjes
  4. Verhit in een gourmetpannetje een scheutje olijfolie en bak om en om de saltimbocca van kalfsvlees tot het mooi goudbruin is.
  5. Voeg een beetje courgette en aubergine toe en bak kort mee.
  6. Voeg de tomatenkaviaar toe en blus het pannetje af met een scheutje marsalawijn.
  7. Laat enkele minuten pruttelen en kruid eventueel nog lichtjes met zout en peper.

Tip

In plaats van kalfsvlees kan er ook worden gekozen voor een klein runderbiefstukje of een plakje kipfilet.

Probeer ook eens

Bloemkool risotto van groenterijst

Bloemkool risotto van groenterijst

Salade van rode biet met geitenkaas en siroop van balsamico

Salade van rode biet met geitenkaas en siroop van balsamico

Fruit to the max

Fruit to the max

Kooktechniek

Afblussen

Afblussen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen