Granité Gin Tonic met oester en salsa van komkommer

Granité Gin Tonic met oester en salsa van komkommer
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Alcohol, Groenten, Schaal & schelpdieren

Granité Gin Tonic

Ingrediënten

  • 200 ml citroensap
  • 120 gram suiker
  • 120 ml gin
  • 240 ml tonic

Bereidingswijze

  1. Breng 120 ml water en de suiker aan de kook, laat het even inkoken tot siroop, haal de pan van het vuur.
  2. Meng er het citroensap, de gin en tonic door. Laat afkoelen.
  3. Doe het vocht in een plastic bakje en zet in de diepvries.
  4. Roer eerst om het uur en daarna om het half uur met een vork om tot de granité een korrelige structuur heeft. Dit doe je minstens 6u lang.

Salsa van komkommer

Ingrediënten

  • 1/2 komkommer
  • zout
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 limoen
  • 2 takjes koriander
  • (versgemalen) peper

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer, vervolgens overdwars halveren, in heel kleine blokjes snijden, in zeef doen en bestrooien met zout.
  2. De rode peper wassen, schoonmaken en fijnhakken.
  3. Limoen goed schoon boenen en schil erf raspen. Limoen uitpersen. Koriander fijnhakken.
  4. Het vocht uit de komkommer blokjes drukken en in een bekken gieten. Peper, limoenschil, 1 EL limoensap en koriander erdoor mengen.
  5. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Ca. 2 uur afgedekt in koelkast zetten, zodat smaak zich kan ontwikkelen.

Vier oesters open steken

  • De oesterschelpen schoonmaken
  • Lepel een halve theelepel komkommersalsa op de oesterschelp
  • Dresseer daarop de oester en een theelepel granité van Gin Tonic.

Probeer ook eens

Noodle salade met zalm

Noodle salade met zalm

Pompoen tapenade

Pompoen tapenade

Gegrilde kreeft & langoustines

Gegrilde kreeft & langoustines