Groene shakshuka

Groene shakshuka
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Brood, Ei, Kaas & zuivel, Lente
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Koken, Pocheren

Ingrediënten

  • 150 g Pinguin gehakte spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 1 tl kerriepoeder
  • 125 g Pinguin doperwten
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • 2 el fijngesneden kervel
  • 4 Eike eieren
  • 2 focaccina’s spinazie
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Bak de focaccina af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verlaag vervolgens de temperatuur van de oven naar 150 graden.
  3. Verwarm in een vuurvaste hapjespan de kookroom en los er gehakte spinazie met het kerriepoeder in op. Voeg de fijngesneden kruiden en de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Maak met een lepel kuiltjes in de groene massa.
  5. Breek de eieren 1 voor 1 in de hete massa (in de kuiltjes) en plaats in de voorverwarmde oven.
  6. Laat gedurende ongeveer 10-12 minuten pocheren. Het eiwit dient gestold te zijn, maar de dooier mag nog zacht zijn.
  7. Serveer de shakshuka met het gesneden brood.

Opmaak

30 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Ice cream pizza

Ice cream pizza

Breadpudding van kerststol

Breadpudding van kerststol

Granaatappel-watermeloensoep

Granaatappel-watermeloensoep

Kooktechniek

Koken

Koken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen