Groene steakfrites

Groene steakfrites
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Ei, Groenten, Lente, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 4 natuurvlees biefstukken à 140 g
  • klontje roomboter
  • 360 g avocadofries
  • 2 zakjes Franse waterkers
  • scheutje olijfolie
  • scheutje rodewijnazijn
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • 2 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in een blender. Kruid met zout en peper en draai tot een gladde massa.
  2. Pluk de waterkers, was nog even goed onder de kraan en laat uitlekken. Maak net voor het serveren aan met een scheutje olijfolie, rodewijnazijn, zout en peper.
  3. Kruid de biefstukken met zout en peper. Verwarm een klontje roomboter in een sauteuse tot de boter begint te kleuren en bak het vlees om en om mooi goudbruin en tot de gewenste garing. Laat even rusten.
  4. Frituur de avocadofries volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  5. Trancheer de biefstuk en serveer met de salade van waterkers, de krokante avocadofries en de groene mayonaise.

Opmaak

30 min bereidingstijd

Probeer ook eens

Tataki van biefstuk met ponzu en komkommer

Tataki van biefstuk met ponzu en komkommer

Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips

Tartaar van zalm en tonijn met zeewierchips

Tasty borrelpepers

Tasty borrelpepers

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen