Groenteyoghurt

Groenteyoghurt
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten (groene yoghurt)

  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 2 avocado’s

Ingrediënten (rode yoghurt)

  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 20 gram gekookte rode biet
  • 10 frambozen

Ingrediënten (oranje yoghurt)

  • 5 dl Griekse yoghurt
  • 100 gram geschilde bospeen
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 eetl. honing

Bereidingswijze

  1. Groene avocadoyoghurt: Maak de avocado’s schoon, verwijder de pit en draai het vruchtvlees glad in de blender met de Griekse yoghurt.
  2. Rode bietenyoghurt: Draai een klein beetje yoghurt met de rode biet en de frambozen tot een gladde massa. Meng met de rest van de Griekse yoghurt.
  3. Oranje wortelyoghurt: Kook de bospeen gaar in het sinaasappelsap met de honing. Laat de bospeentjes afkoelen en draai ze in de blender glad met de helft van de yoghurt. Roer voorzichtig de rest van de yoghurt en eventueel een beetje afgekoeld kookvocht door.

Probeer ook eens

Sandwich van kalfsentrecote

Sandwich van kalfsentrecote

Carbonara van courgette

Carbonara van courgette

Matcha latte

Matcha latte