Gua bao met eendenbout, chinese kool en hoisin

Gua bao met eendenbout, chinese kool en hoisin
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Gevogelte
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Konfijten

Ingrediënten

  • 8 Gua bao broodjes
  • 4 gekonfijte eendenbouten (Rougié)
  • 4 el hoisin saus
  • ½ Chinese kool
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 4 el arachideolie
  • 2 el seroendeng
  • 2 sinaasappels
  • 2 el kristalsuiker
  • shiracha saus
  • Kewpie Sesame Sauce

Bereidingswijze

  1. Snijd fijne zestes van de sinaasappelschil en blancheer driemaal. Snijd de sinaasappels uit en laat het opgevangen sap met de suiker en de geblancheerde sinaasappelzestes reduceren tot een stroop. Neem van het vuur, voeg het uitgesneden vruchtvlees toe en koel terug.
  2. Pluk het vlees van de eendenbouten, meng met de hoisin saus en verwarm lichtjes in een anti-kleefpan.
  3. Snijd de Chinese kool zeer fijn en maak aan met sap en rasp van de limoen, de arachideolie en de seroendeng. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Stoom de Gua bao broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er de gekonfijte eendenbout met de koolsalade in. Schep er de gekonfijte sinaasappel op.
  5. Serveer er apart Shiracha saus en Sesame Sauce bij.

Probeer ook eens

Simplicity snacks

Simplicity snacks

Bitterballen fazant

Bitterballen fazant

Matchaboudin met bietjes

Matchaboudin met bietjes

Kooktechniek

Konfijten

Konfijten