Hartige carrotcake met gember en kerrie

Hartige carrotcake met gember en kerrie
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht
  • Soort Groenten, Kaas & zuivel, Lente
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 500 g wortel (kan eventueel ook gele peen zijn)
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 4 eieren (maat L)
  • 100 g verse geitenkaas
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g pompoenpitten
  • 75 g rietsuiker
  • mespuntje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de wortel en rasp deze fijn.
  3. Meng het bakmeel met de eieren, het kerriepoeder, de geraspte gember, de sinaasappelrasp en een snufje zout.
  4. Roer er de verse geitenkaas, de pompoenpitten en de geraspte wortel doorheen.
  5. Bekleed een cakevorm aan de binnenkant met bakpapier of vet een tulbandvorm goed in.
  6. Schep het beslag in de vorm en plaats in de voorverwarmde oven.
  7. Bak de carrotcake in ongeveer 40-45 minuten af.
  8. Laat minimaal 10 minuten rusten en los dan uit de vorm.

Tip

Speel met verschillende soorten peen voor een andere kleur en smaak.

Probeer ook eens

Dutch Vegan Salad

Dutch Vegan Salad

Farmers market hummus

Farmers market hummus

Strawberry colada

Strawberry colada

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen