Hartige taart met ui en coppa

Hartige taart met ui en coppa
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Ei, Groenten, Kaas & zuivel, Lente, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 6 vellen brickdeeg
  • olijfolie
  • 3 dl slagroom
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 2 takjes fijngesneden tijm
  • wit van 1 prei (in halve ringen)
  • 8 plakjes coppa di Parma
  • 4 banaansjalotten
  • 2 rode uien
  • 2 zoete witte uien
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smeer ieder vel brickdeeg in met olijfolie en leg ze half over elkaar in een rechthoekige quichevorm. Zorg dat het elkaar goed overlapt.
  3. Klop de slagroom los met de eieren, de eidooiers en de tijm. Kruid met zout en peper en meng er de prei doorheen.
  4. Schenk deze vulling in de vorm.
  5. Snijd de coppa in reepjes en verdeel over de vulling.
  6. Maak de verschillende soorten ui schoon. Snijd de sjalotten in de lengte doormidden en snijd de rode en zoete ui in dikke ringen.
  7. Verdeel over de vulling en druk er iets in.
  8. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Test dit door er met een prikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar.
  9. Laat iets afkoelen en serveer warm, lauwwarm of koud.

Opmaak

60 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Croloaf

Croloaf

Pastadonut spaghetti bolognese

Pastadonut spaghetti bolognese

Couscous-feuilleté met wortel-tagliatelle en gepofte couscous

Couscous-feuilleté met wortel-tagliatelle en gepofte couscous

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen