Hazenrug met krab & wildsaus van chocola

Hazenrug met krab & wildsaus van chocola
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Schaal & schelpdieren, Vlees - wild
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 250 g kleine bietjes
  • ½ flesje geuze bier
  • 100 ml wildfond
  • 20 g pure chocolade 80%
  • 4 hazenrugfilets
  • 100 g king-krabvlees
  • 50 g emmentaler, geraspt
  • peterselie-olie

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de bietjes in partjes. Rooster ze met een beetje olie in 25 minuten beetgaar in de oven op 180°C.
  2. Kook de geuze met de wildfond in tot circa 75 ml. Haal van het vuur en smelt de chocolade door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de hazenrugfilets in boter rosé in circa 5 minuten. Laat even rusten.
  4. Top de filets af met het krabvlees en emmenthaler.
  5. Gratineer kort onder de salamander. Trancheer de filets en serveer met een paar geroosterde bietjes en de saus. Bestrooi met zwarte peper uit de molen en wat druppels peterselie-olie.

Probeer ook eens

Rodemulfilets met koolrabiravioli

Rodemulfilets met koolrabiravioli

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Tarbot in lardo met topinamboer en truffel

Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen