Hert met zoet-zure groenten en wildchips

Hert met zoet-zure groenten en wildchips
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Fruit, Groenten, Vlees - wild
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • hertensalami, Ruig
  • 1 pastinaak
  • 1/2 oranje pompoen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel appelazijn, Rois de France
  • 4 x 120 gram Europese hertenrugfilet, Ruig
  • cranberry’s
  • boter
  • rietsuiker
  • 1/2 krop andijvie, grof gesneden
  • gekookte kastanjes, Ponthier
  • uien-rozijnenchutney, O'life
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de hertensalami in heel dunne plakjes, schil de pastinaak en pompoen en trek er mooie linten van.
  2. Blancheer de pastinaak- en pompoenlinten in de honing en appelazijn.
  3. Bestrooi de hertenrugfilets met wat zout en versgemalen peper en bak ze medium in een beetje boter.
  4. Blus de filets af met de cranberry's en een theelepel rietsuiker en trancheer ze.
  5. Stoof de andijvie kort, verdeel deze over 4 verwarmde borden en leg hier plakjes hert op. Karamelliseer de gekookte kastanjes met wat boter en suiker.
  6. Decoreer de hertenrugfilets met de wildchips van hertensalami, rolletjes pastinaak en pompoen, de gekaramelliseerde kastanjes en lepel wat uienrozijnenchutney en cranberry's rondom.

Tip

In plaats van hertenrugfilet kunt u voor dit gerecht ook heel goed werken met reerug. Dit hebben we in het seizoen altijd op voorraad en hoeft niet van te voren te worden besteld.

Probeer ook eens

Caribbean Burger

Caribbean Burger

Zuurkoolkoek met crispy bacon en jeneverbesjus

Zuurkoolkoek met crispy bacon en jeneverbesjus

Parfait van kersen

Parfait van kersen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen