Hollandse garnaalcroquet met gin mayonaise en espuma van tonic

Hollandse garnaalcroquet met gin mayonaise en espuma van tonic
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hapje
  • Soort Texturizer, Vis

Garnaalcroquet

Neem 4 garnalen croquetten en frituur deze 3 minuten in olie van 180 graden

Gin mayonaise

Ingrediënten

  • 1 eigeel
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 el mosterd
  • 2 eetlepels Gin
  • 1/2 et roze peper
  • zout, zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng het eigeel met de mosterd en breng op smaak met peper en zout.
  2. Klop met de garde stevig op terwijl je er olie erbij voegt
  3. Schenk daarna de gin geleidelijk bij de mayonaise

Tonic espuma

Ingrediënten

  • 2 dl tonic
  • Rasp van een limoen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 eiwitten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de tonic voeg de limoenrasper aan toe
  2. Smelt de gelatine erin
  3. Laat afkoelen en voeg 2 eiwitten eraan toe
  4. Schenk in een espuma fles en zet in de koelkast

Opmaak

Decoreer af met takjes Affilla cress en eetbare viooltje dopjes gin mayonaise en schuim van tonic

Probeer ook eens

Gerookte zalm op geschaafde komkommer

Gerookte zalm op geschaafde komkommer

Rilette van kabeljauw en citrus

Rilette van kabeljauw en citrus

Loaded Fries Athene

Loaded Fries Athene