Homemade viennetta

Homemade viennetta
  • Aantal personen 1 viennetta
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Kaas & zuivel, Kerst, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • ½ fles Debic parfait
  • 1 kopje zeer krachtige espresso
  • 200 g pure chocolade
  • 4 el pindacrunch
  • 1 el cacaopoeder
  • 4 el chocoladesaus

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Bekleed een cakeblik aan de binnenkant met plasticfolie en leg 4 velletjes bakpapier ter grootte van het bakblik op het aanrecht.
  3. Smeer de gesmolten chocolade uit op de velletjes bakpapier en laat stevig worden.
  4. Klop de parfait luchtig met een mixer of keukenmachine en schep de helft in een kom. Voeg er de afgekoelde espresso aan toe en schep het in een spuitzak met een kartelmondje.
  5. Schep de rest van de parfait ook in een spuitzak met een kartelmondje.
  6. Strooi de hazelnootcrunch over de bodem van het cakeblik en maak een laagje van de witte parfait. Leg er een plakje chocolade op en spuit er nu de espressoparfait op. Dek weer af met een plakje chocolade en ga zo door tot alle parfait is gebruikt en het cakeblik is gevuld.
  7. Plaats minimaal 5 uur in de vriezer en los dan uit de vorm.
  8. Leg op een schaal, bestrooi met het cacaopoeder en lepel er de chocoladesaus overheen.

 

Bijpassende wijnsuggestie

José Maria Fonseca
Moscatel de Sétubal

Art. nr. 033666

Tip

Door de parfait kan desgewenst een glaasje (koffie)likeur gespateld worden na het opkloppen.

Probeer ook eens

Cheesecake met roze peper & rabarber

Cheesecake met roze peper & rabarber

Aardbei poffertjes

Aardbei poffertjes

Madeleines met salie

Madeleines met salie

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen