Hummus

Hummus
  • Aantal personen 12
  • Menugang Amuse, Bijgerecht, Component, Hapje, Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Vegetarisch
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • Basis hummus
  • 1 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en vocht bewaard
  • 1/2 grote citroen, geraspt en geperst
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3/4 theelepel zout
  • Smaaktoevoegingen
  • 5 eetlepels tahin
  • 100 gram mayonaise
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 dl olijfolie
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje koriander
  • Half bosje platte peterselie
  • 100 gram voorgekookte biet
  • 100 gram voorgekookte doperwten
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje rozemarijn
  • 3 dl yoghurt
  • 10 gram paprika poeder
  • 3 chili pepers
  • 10 gram Kerrie
  • Toppings
  • Geroosterde groene asperges
  • Gedroogde tomaat
  • Olijven
  • Sla soorten
  • Ananas stukjes
  • Rozijnen
  • Kiemen
  • Croutons
  • Brood
  • Kaas
  • Geroosterde courgette
  • Geroosterde aubergine
  • Geroosterde paprika
  • Geroosterde paddenstoelen
  • Groene appels
  • Noten
  • Pruimen
  • Zuidervruchten

Bereidingswijze

  1. Stop alle ingrediënten voor de basishummus in de blender
  2. Stop alle ingrediënten voor de basishummus in de blender
  3. Pureer alle ingrediënten met een blender tot je eigen signature homemade hummus
  4. Kies een of meerdere toppings
  5. Smeer de hummus uit op een mooi bord
  6. Kleed de hummus aan met de verschillende toppings
  7. Serveer met brood

Probeer ook eens

In tempura gefrituurde Sous Vide bospeen

In tempura gefrituurde Sous Vide bospeen

Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamicostroop

Brûlée van camembert met zilveruitjes en balsamicostroop

Ceviche van makreel

Ceviche van makreel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen