Iberico kerstburger

Iberico kerstburger
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Kerst, Vlees - varken
  • Seizoen Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 1 zak dunne frieten
  • frituurolie
  • 4 burgerbroodjes met sesamzaad
  • 4 el (truffel)mayonaise
  • 1 avocado (geschild, in plakken)
  • 4 Iberico varkensburgers à 125 g
  • 1 rode biet (gekookt en in plakjes)
  • 4 dikke plakken manchego
  • 4 kwarteleitjes
  • ½ tl zeezout
  • Preischeuten
  • erwtenscheuten

Bereidingswijze

  1. Frituur de dunne frieten en bak de hamburgers in circa 4 minuten gaar.
  2. Toast de burgerbroodjes en besmeer beide helften met (truffel)mayonaise. Beleg de onderste helft van het broodje met de avocado en sla. Plaats hierop de burger. Leg er een paar plakjes biet, de manchego en het gebakken kwartelei bovenop. Garneer met de prei- en erwtenscheuten en dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer met friet.

Probeer ook eens

Biefstuk en stoof van hert met peperkoek en wortel

Biefstuk en stoof van hert met peperkoek en wortel

Roast van reebout

Roast van reebout

Italiaanse mosselsoep met pestosaus en basilicum

Italiaanse mosselsoep met pestosaus en basilicum