Ice cocktail

Ice cocktail
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Drank
  • Soort Fruit, Lente
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Terugkoelen

Ingrediënten

  • 4 borrelglaasjes Loopuyt Virgin gin
  • 4 dl Loopuyt gingerbeer
  • 2 limoenen
  • 4 rozenblaadjes
  • water

Bereidingswijze

  1. Snijd 4 halve plakjes van de limoen en rasp de rest van de schil zeer fijn.
  2. Meng de rasp met water en giet 4 rechthoekige vormen voor ongeveer de helft vol.
  3. Druk een glas of een vorm (met ronde bodem) in het water en plak dat aan de buitenste vorm vast met tape, zodat het in het water gedrukt is.
  4. Vul langs de rand verder af met het limoenwater en plaats nu 4 uur in de vriezer.
  5. Verwijder de tape en haal voorzichtig het binnenste vormpje eruit.
  6. Los de buitenste vorm en laat de ijsglazen nog 2 uur verder aanvriezen.
  7. Meng in een shaker de gin en het gingerbeer.
  8. Schenk à la minute in de ijsglazen en garneer met een rozenblaadje en limoen. Serveer onmiddellijk, want glas zal natuurlijk gaan smelten.

Opmaak

15 minuten bereidingstijd, plus minimaal 6 uur aanvriezen

Probeer ook eens

Grilled Pineapple

Grilled Pineapple

Elderflower Ramos

Elderflower Ramos

Smørrebrød rosbief, mierikswortelmayonaise & uienringen

Smørrebrød rosbief, mierikswortelmayonaise & uienringen

Kooktechniek

Terugkoelen

Terugkoelen

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen