In de oven gestoomde beekridder met Koreaanse peperpasta en groene asperge

In de oven gestoomde beekridder met Koreaanse peperpasta en groene asperge
  • Aantal personen 4 personen
  • Menugang Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Tussengerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Lente, Vis
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Bakken, Marineren, Stomen

Gerecht is makkelijk te maken en de heerlijke gochujangpasta zorgt voor een unieke smaak, die zo kenmerkend is voor de Koreaanse keuken.

Met deze pakketjes ben je in een keer klaar met je groente en vis. Wil je nog wat bij deze vispakketjes serveren, denk dan bijvoorbeeld aan rijst, quinoa of een heerlijke rauwkostsalade.

Ingrediënten

  • ½ Chinese kool
  • 4 beekridderfilets (2 hele beekridders)
  • 1 pakje groene aspergetips
  • 1 fijngesneden lente-ui
  • 4 takjes verse koriander
  • rode peper
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el furikake

Voor de marinade:

  • 3 teentjes geraspte knoflook
  • 2 el sesamolie
  • 2 duimen verse gember (zeer fijn gesneden)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
  3. Smeer de beekridderfilets in met de marinade en laat dit marineren tot de oven is voorverwarmd.
  4. Snijd de Chinese kool fijn en was goed. Laat uitlekken in een vergiet.
  5. Snijd de groene aspergetips schuin af maar laat de topjes zeker heel.
  6. Neem per persoon een groot vel bakpapier en leg in het midden een flinke hand Chinese kool en een paar aspergetips.
  7. Lepel er nog wat marinade en enkele aspergekopjes overheen.
  8. Vouw het bakpapier zeer goed dicht en plaats op een bakplaat in de voorverwarmde oven.
  9. Gaar in ongeveer 15-20 minuten.
  10. Open de pakketjes en garneer met topjes koriander, fijngesneden lente-ui, sesamzaad en furikake. Eventueel kun je het nog wat pittiger maken door er fijngesneden rode peper overheen te strooien.

Bijpassende drankensuggestie

Naam van drank: hakutsuru yuzu sake
artikelnummer: 91430

Opmaak

30 minuten bereidingstijd. Als je het pakketje pas aan tafel openmaakt komt je een rijke geur tegemoet.

Tip

Het gerecht kan ook goed op een indirecte BBQ worden bereid en is zeer geschikt als streetfood.

Probeer ook eens

Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel

Flatbread met lamskebab, lobbige yoghurt en granaatappel

Bouillabaisse met langoustines en sardientjes

Bouillabaisse met langoustines en sardientjes

Iced peanut butter coffee

Iced peanut butter coffee

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen