Italiaanse chocolade melk

Italiaanse chocolade melk
  • Aantal personen 5
  • Menugang Drank
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Kloppen, Binden

Ingrediënten

  • 1 liter Melk
  • 250 gr Pure chocolade Fortina
  • 10 gr Maïzena
  • 50 gr Suiker
  • 2 dl Slagroom
  • 1 dl Amaretto
  • 30 gr Poedersuiker
  • Cacaopoeder
  • Gadeschi amarettini koekjes

Bereidingswijze

  1. Melk met suiker en chocolade opzetten
  2. Al roerend de chocolade laten smelten
  3. Tegen de kook aanbrengen en afbinden met maïzena (aangemaakt met water)
  4. 10 seconden laten koken en dan de chocolade melk warm zetten
  5. Slagroom met poedersuiker en amaretto tot yoghurt dikte opslaan
  6. Chocolade melk in glas gieten en amarettoroom erop gieten
  7. Bestrooien met cacaopoeder
  8. Serveren met amarettini koekje

Probeer ook eens

Smaakkoffies

Smaakkoffies

Hot Chocolate 2.0

Hot Chocolate 2.0

Hollands broodje bal

Hollands broodje bal

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen