Italiaanse mosselsoep met pestosaus en basilicum

Italiaanse mosselsoep met pestosaus en basilicum
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis

Ingrediënten

  • 200 g gekookte mosselen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 1/2 visbouillontablet
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Was de bleekselderij en snijdt de selderij in dunne boogjes.
  3. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de bleekselderij glazig (5 minuten)
  4. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.
  5. Voeg er al roerende beetje bij beetje 8 dl water aan toe en breng de soep aan de kook.
  6. Voeg de bouillontabletten toe en roer tot ze zijn opgelost.
  7. Kook de soep 10 minuten op een matig vuur.
  8. Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de slagroom en de pesto toe.
  9. Verdeel de rest van de slagroom over 4 soepkoppen, schep de soep erover en strooi de basilicum erover.

Gerelateerde recepten

Nigiri-zushi

Nigiri-zushi

Gamba chorizo

Gamba chorizo

Panna cotta met advocaat en cruble van cantuccini

Panna cotta met advocaat en cruble van cantuccini