Italiaanse mosselsoep met pestosaus en basilicum

Italiaanse mosselsoep met pestosaus en basilicum
  • Menugang Voorgerecht
  • Soort Vis

Ingrediënten

  • 200 g gekookte mosselen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 25 g boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 1/2 visbouillontablet
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels pesto
  • 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Was de bleekselderij en snijdt de selderij in dunne boogjes.
  3. Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de ui met de bleekselderij glazig (5 minuten)
  4. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 1 minuut zachtjes pruttelen.
  5. Voeg er al roerende beetje bij beetje 8 dl water aan toe en breng de soep aan de kook.
  6. Voeg de bouillontabletten toe en roer tot ze zijn opgelost.
  7. Kook de soep 10 minuten op een matig vuur.
  8. Voeg een paar minuten voor het opdienen de mosselen, de helft van de slagroom en de pesto toe.
  9. Verdeel de rest van de slagroom over 4 soepkoppen, schep de soep erover en strooi de basilicum erover.

Probeer ook eens

Sissende garnalen

Sissende garnalen

Groene hoorntjes met makreelsalade

Groene hoorntjes met makreelsalade

Drakensnot milkshake

Drakensnot milkshake

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen