Japanese fluffy pancakes

Japanese fluffy pancakes
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Nagerecht
  • Soort Ei, Groenten, IJs, Kaas & zuivel, Lente, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el matcha theepoeder
  • 4 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g melk
  • snufje zout
  • scheutje Monin vanillesiroop
  • 4 bollen Sanissimo biologisch vanille-ijs

Bereidingswijze

  1. Meng bloem, bakpoeder, theepoeder en suiker met een snufje zout in een kom.
  2. Roer er de eieren en olie doorheen tot een klontvrij beslag. Meng er ten slotte de melk doorheen.
  3. Vet lage bakringen in met olie of bakspray en zet ze in een anti-aanbakpan.
  4. Vul voor ongeveer ⅔ met het beslag. Dek de pan af met een deksel en laat op een laag pitje ongeveer 10 minuten bakken.
  5. Verwijder de deksel, draai de ringen voorzichtig om en bak nog enkele minuten aan de andere kant.
  6. Verwijder voorzichtig de ringen en dresseer de pancakes op een schaal.
  7. Schenk er een beetje siroop overheen en schep een mooie bol ijs over de nog warme pancakes.

Opmaak

30 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

IJscoupe Kinderijs

IJscoupe Kinderijs

IJscoupe Fruit explosion

IJscoupe Fruit explosion

Sweet Butcher

Sweet Butcher

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen