Japanse fondue: Shabu Shabu

Japanse fondue: Shabu Shabu
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten, Kerst, Vlees - rund
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Pocheren

Ingrediënten

  • 2 l krachtige runderbouillon
  • 1 paksoi
  • 400 g dungesneden wagyuvlees
  • ½ rettich
  • 200 g oesterzwammen of shiitake
  • 2 stengels bosui
  • 200 g sobanoedels
  • 200 g taugé
  • vissaus (nam pla)
  • ½ limoen
  • sesamolie

Voor de dipsaus

  • 8 flinke el goede sojasaus
  • sap en rasp van ½ limoen
  • enkele druppels srirachasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • 4 takjes fijngesneden koriander

Bereidingswijze

  1. Breng de runderbouillon tegen het kookpunt en breng deze krachtig op smaak met sap en rasp van limoen, vissaus en sesamolie. Laat even rustig trekken.
  2. Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel koud.
  3. Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  4. Snijd de bosui in fijne ringen.
  5. Was de paksoi en snijd in grove stukken.
  6. Schil de rettich en snijd in dunne plakken.
  7. Meng voor de dipsaus de aangegeven ingrediënten.
  8. Dresseer de dunne plakjes vlees op een schaal en doe de verschillende groenten en noedels in kommetjes. Schep de dipsaus in tipjes.
  9. Schenk de bouillon in een fonduepan, plaats op tafel en zorg dat de bouillon rond het kookpunt is. Garneer met wat bosui en eventueel fijngesneden koriander. Serveer er alle garnituren bij.
  10. Geef iedere gast een eigen kommetje en laat hen aan tafel de verschillende groenten en wat noedels in de bouillon doen.
  11. Laat 2 minuutjes pocheren en pocheer dan ook kort het vlees in de bouillon. Laat de gasten dit in hun kommetjes scheppen en eet het nu met stokjes op, waarbij alles eerst in de dipsaus kan worden gedoopt.
  12. Als de laatste groente en het vlees is gepocheerd, wordt dit in de kom gedaan met de, inmiddels zeer krachtige, bouillon en wordt het geheel als een soep opgegeten.

Tip

Vanzelfsprekend is de shabushabu ook geheel vegetarisch te presenteren of maak er een visvariant van met plakjes tonijn, garnalen en witvis

Probeer ook eens

Varkenshaas champignonsaus

Varkenshaas champignonsaus

Gebraden reerugfilet met rodeportsaus

Gebraden reerugfilet met rodeportsaus

Incredible hunk

Incredible hunk

Kooktechniek

Pocheren

Pocheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen