Japanse waterdropcake

Japanse waterdropcake
  • Aantal personen 4
  • Menugang Nagerecht
  • Soort Kerst, Patisserie
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Binden, Karamelliseren, Terugkoelen

Ingrediënten

  • 6 dl water
  • 4,5 g agar
  • schil van 1 biologische citroen
  • 2 el kristalsuiker
  • 4 el roodfruitcoulis

Voor de sesamkaramel

  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 150 g water
  • 2 el sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Doe de agar met de suiker in een steelpan en voeg er een scheutje water aan toe. Roer het geheel voorzichtig door elkaar, maar let erop dat je niet gaat kloppen, want je wilt niet te veel bubbels hebben.
  2. Voeg steeds wat meer water toe tot de agar helemaal is opgelost.
  3. Plaats de pan op een middelhoge pit, voeg de stukken citroenschil toe en breng aan de kook. Roer af en toe door.
  4. Laat 2 minuten doorkoken op een middelhoog vuur.
  5. Neem van het vuur, verwijder de citroenschil en giet in een kom.
  6. Laat afkoelen tot het licht begint te geleren en giet nu voorzichtig in halfronde vormpjes of in een mal.
  7. Plaats minimaal 2 uur in de koelkast en test dan of het al voldoende is gegeleerd.
  8. Maak in de tussentijd de karamelsaus. Breng hiervoor de genoemde ingrediënten aan de kook, laat pruttelen tot de suiker is opgelost, giet in een kom en laat afkoelen.
  9. Haal de waterdruppels heel voorzichtig uit de vorm en serveer bijvoorbeeld op een bananenblad. Serveer er de coulis en de sesamkaramel apart bij.

Tip

Je kunt natuurlijk smaken aan je water toevoegen, maar alles wat je toevoegt, zorgt wel dat het een minder heldere waterdruppel wordt.

Probeer ook eens

Gourmet: conference peer met blauwe kaas en vijgen

Gourmet: conference peer met blauwe kaas en vijgen

Spicy popcorn

Spicy popcorn

Amarettini met geitenkaas en honing

Amarettini met geitenkaas en honing

Kooktechniek

Karamelliseren

Karamelliseren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen