Japanse yukhoe variant op rundertartaar met eidooier

Japanse yukhoe  variant op rundertartaar met eidooier
  • Aantal personen 8
  • Menugang Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Ei, Lente, Vis, Vlees - rund
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 400 g wagyu beef
  • 1 rijpe peer
  • 8 eidooiers
  • 1 krop frisse sla
  • 2 tenen fijngehakte knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el sesamolie
  • zwarte peper en zout
  • 2 stengels bosui
  • krokante uitjes
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar: knoflook, sojasaus, honing, sesamolie, zwarte peper, 1 stengel bosui en sesamzaadjes.
  2. Schil de peer en snijd deze in dunne reepjes en bewaar in de koelkast met beetje marinade.
  3. Leg het vlees kort in de vriezer en snijd het vervolgens in dunne plakken.
  4. Hak het vlees in dunne blokjes en meng het vervolgens met de marinade.
  5. Leg onder in een kom een beetje peer en hierop de tartaar.
  6. Scheid de eieren en leg de dooier op de tartaar en schroei deze kort met een gasbrander.
  7. Garneer de tartaar af met gesneden bosui, krokante ui en frisse sla.

Opmaak

Op plat bord of diepe kom

Probeer ook eens

Brunchpot ‘Full English Breakfast’

Brunchpot ‘Full English Breakfast’

Krabcakes met tomatenjam

Krabcakes met tomatenjam

Zalm en spinazieroulade

Zalm en spinazieroulade

Kooktechniek

Marineren

Marineren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen