Kabeljauwhaasje met bospeen

Kabeljauwhaasje met bospeen
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vis
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 10 bospenen met loof, geschild
  • 1 bosje munt
  • 200 ml lichte visbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 250 g jonge erwten in de peul
  • 5 el koolzaadolie
  • 4 kabeljauwhaasjes met huid à 125 g
  • 40 g Greenpeez (erwtenscheuten)

Bereidingswijze

  1. Snijd het loof van de bospenen. Zet de jonge takjes loof samen met de topjes van de munttakjes 15 minuten op ijswater. Giet het water af en droog goed. Bewaar onder keukenpapier in een bakje. Halveer de bospenen in de lengte en stoof circa 8 minuten met 2 takjes munt in water met wat zout.
  2. Breng de visbouillon aan de kook, voeg de room toe en kook 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwijder de bovenste helft van de doperwten. Stoof de onderste helften en de erwten 5 minuten in de romige bouillon.
  4. Bestrooi de vis aan beide kanten met peper en zout. Bak de kabeljauwhaasjes goudbruin op de huid in de koolzaadolie. Draai om en bak de andere kant nog circa 1 minuut. De vis mag vanbinnen nog iets glazig zijn.
  5. Verdeel de bospenen over 4 grote borden en leg de kabeljauw ertegenaan. Plaats de halve peulen met de romige visjus erbij en leg de erwten met een pincet in de peulen. Top af met de peulscheuten, munttopjes en het wortelloof.

Probeer ook eens

Indiaas gekruide wilde zalm

Indiaas gekruide wilde zalm

Matété met langoest

Matété met langoest

Bout van het zuiglam, bereid op de barbecue

Bout van het zuiglam, bereid op de barbecue

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen