Kardemomkoffie

Kardemomkoffie
  • Aantal personen 4
  • Menugang Drank
  • Soort Koffie
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 100 ml donkere siroop of esdoornsiroop
  • 10 kardemompeulen, gekneusd
  • 1 kaneelstokje
  • 8 el grof gemalen koffie
  • 150 ml gecondenseerde melk (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Breng 800 ml water met de siroop, kardemom en kaneel langzaam tegen de kook.
  2. Voeg de koffie toe zodra het water kookt, roer goed en haal de pan van het vuur. Laat de koffie 5 minuten trekken en schenk door een fijne zeef in een maatbeker.
  3. Verdeel de gecondenseerde melk over de bodems van grote (glazen) mokken. Schenk de koffie voorzichtig langs de rand van de mokken op de melk zodat deze er in een laag op komt staan.

Probeer ook eens

Espresso met hazelnootcremeux

Espresso met hazelnootcremeux

Kinderlatte

Kinderlatte

Pulled beef

Pulled beef

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen