Kerstburger met knolselderijchips

Kerstburger met knolselderijchips
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht, Lunchgerecht
  • Soort Vlees - rund
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 4 Wagyu-burgers
  • 1/2 knolselderij
  • olie om te frituren
  • 4 Boulangerie Lambèr campremybollen
  • 2 rode uien, in ringen
  • 8 plakken vers eekhoorntjesbrood
  • 8 blaadjes sla naar keuze

Bereidingswijze

  1. Snijd de geschilde en gewassen knolselderij in flinke parten en schaaf de parten in dunne plakjes.
  2. Frituur (ca. 170°C ) de plakjes knolselderij in porties in ca. 4 minuten lichtbruin en krokant. Haal tijdens het frituren de plakjes met behulp van een schuimspaan los van elkaar.
  3. Neem de knolselderijchips uit de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de knolselderijchips vlak voor het serveren met zout.
  4. Leg de opengesneden halve broodjes met de snijkant even op de grillplaat.
  5. Gril de burgers.
  6. Smoor de uiringen in wat boter of olie.
  7. Bestrijk de plakken eekhoorntjesbrood met olijfolie en gril beide kanten.
  8. Beleg de bollen met sla, Wagyu-burger, eekhoorntjesbrood, ui, knolselderijchips en zelfgemaakte ketchup.

Probeer ook eens

Hotdog Amsterdam

Hotdog Amsterdam

Hotdog Marrakech

Hotdog Marrakech

Zilte worstenbroodjes

Zilte worstenbroodjes

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen