Kidneybonenijs met sesamkletskoppen

Kidneybonenijs met sesamkletskoppen
  • Aantal personen 8

Ingrediënten

  • 200 g kidneybonen
  • 1 tl baking soda
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • ½ cantaloupe
  • 100 ml rodebietensap
  • 24 zwarte sesamkletskoppen (zie extra recept)
  • 24 blaadjes Shiso Purple
  • Extra: ijsmachine

Bereidingswijze

  1. Week de kidneybonen 8 uur in ruim water en kook ze daarna gaar met de baking soda: zo worden ze wat zachter. Giet af en laat afkoelen.
  2. Pureer de kidneybonen met de gecondenseerde melk en kruidenpoeder en laat afkoelen. Draai tot ijs in een ijsmachine.
  3. Snijd de meloen in plakken van 5 mm op de snijmachine. Steek er rondjes uit van 5 cm ø.
  4. Kook het bietensap in tot siroop.
  5. Serveer het ijs in bolletjes tussen zwarte sesamkletskoppen, plakjes meloen en blaadjes shiso. Druppel er wat bietensiroop naast.

Probeer ook eens

Oesters Rockefeller

Oesters Rockefeller

Borrelbrood met gerookte makreel

Borrelbrood met gerookte makreel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen