Kikkererwtenwafels met ijs

Kikkererwtenwafels met ijs
  • Aantal personen 8
  • Menugang Nagerecht
  • Soort IJs, Patisserie
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 125 g kikkererwten
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 100 g boter + extra om in te vetten
  • 200 ml melk
  • 75 g gevriesdroogde crispy frambozen (Sosa)
  • 1 liter stracciatella-ijs
  • 100 g pure chocolade, fijngehakt
  • 100 g pecannoten, fijngehakt
  • Extra: wafelijzer

Bereidingswijze

  1. Maal de kikkererwten tot poeder en meng dit met bakmeel, bakpoeder, zout, kaneel en suiker.
  2. Breek de eieren erboven en roer alles tot een dik, glad beslag.
  3. Smelt de boter in een steelpan en giet de melk erbij zodra de boter is gesmolten. Verdun het beslag al roerende met de lauwe melk en gsmolten boter tot het beslag redelijk vloeibaar is.
  4. Vet een wafelijzer in met een klein beetje boter (alleen voor de eerste keer bakken). Vul het wafelijzer met beslag en bak de wafel in een paar minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit en roer het beslag telkens even door. Laat de wafels afkoelen.
  5. Maal 25 g van de gevriesdroogde frambozen tot poeder.
  6. Beleg een wafel met 4 bollen ijs en verdeel het ijs tot een egale laag over de wafel. Druk er een andere wafel op.
  7. Snijd de wafels in vieren en druk de snijkanten van de wafels afwisselend in de gevriesdroogde frambozen, fijngehakte chocolade en pecannotenkruim. Maak boven een bord met een sjabloon een ronde cirkel van de rest van het frambozenpoeder. Zet hierop 3 stukken wafel.

Probeer ook eens

Baba au jeneversiroop met frambozen

Baba au jeneversiroop met frambozen

Minipavlova met citrusfruit

Minipavlova met citrusfruit

Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes

Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen