Kimchi Jeon

Kimchi Jeon
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Groenten
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

  • 7 lente-uien
  • 500 g kimchi (zie recept Kimchi)
  • 50 ml kimchivocht
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 75 g bloem
  • 4 eieren
  • 100 g erwten-aspergekiemen, gehalveerd
  • 1/2 rode peper, in dunne ringetjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1-2 tl rijstazijn
  • mespunt suiker

Bereidingswijze

  1. Hak 5 lente-uien in dunne ringetjes.
  2. Snijd de kimchi fijn en meng in een kom met het kimchivocht, zout, de suiker, bloem, eieren en lente-ui. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  3. Bak de pannenkoek 25 minuten in een oven van 180°C. Smeer na 15 minuten de bovenkant in met een eetlepel olie en zet de laatste 10 minuten de ovengrill erbij aan voor een bruine bovenkant. Of gebruik een salamander (na 20 minuten garen).
  4. Snijd het groen van de overige 2 lente-uien in stukjes van 5 centimeter. Halveer ze over de lengte en snij in julienne. Leg 15 minuten in ijskoud water zodat ze krullen. Giet af en meng in een kom met de erwten-aspergekiemen en rode peper. Breng de salade op smaak met de sesamolie, rijstazijn, suiker en wat zout.
  5. Snijd de kimchipannenkoek in stukken en serveer met de salade.

Probeer ook eens

Tarte tatin van wildmix paddenstoelen

Tarte tatin van wildmix paddenstoelen

Kreeft met botersaus

Kreeft met botersaus

Chocoladebombe met framboos flavourbooster

Chocoladebombe met framboos flavourbooster