Klassieke Flammkuchen

Klassieke Flammkuchen
  • Menugang Amuse, Hapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

  • 1 Flammkuchenbodem
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 6 takjes tijm
  • 2 flinke eetlepels geraspte gruyère
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210°C met de grillstand aan.
  2. Maak het teentje knoflook schoon en snipper het zo fijn mogelijk.
  3. Schep de crème fraîche in een kom, rits de tijm van de takjes en voeg toe aan de crème.
  4. Voeg de gesnipperde knoflook toe en kruid met zout en versgemalen peper.
  5. Maak de sjalot schoon, snijd doormidden en snijd in stukjes.
  6. Verwarm een bakpan en schep er de spekblokjes in.
  7. Baak mooi goudbruin uit en voeg de gesneden sjalot toe.
  8. Laat zachtjes fruiten tot de sjalot glazig is. Kruid met versgemalen peper.
  9. Leg de flammkuchenbodem op een vel bakpapier op een bakplaat. Als je beschikt over een pizzasteen, dan kun je die natuurlijk ook gebruiken en het wordt helemaal lekker als je de flammkuchen op een steen op de barbecue bakt.
  10. Smeer de bodem in met de crème.
  11. Verdeel er de sjalot met de spekblokjes over.
  12. Bestrooi rijkelijk met de geraspte gruyère.
  13. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in zo’n 8 minuten mooi goudbruin ern zorg ervoor dat de kaas goed gegratineerd is. Bak anders nog wat langer.
  14. Leg op een plank en snijd in stukjes.

Probeer ook eens

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Gefrituurde tonijnrol op japanse wijze

Garnaalkroketjes met peterselie en citroen

Garnaalkroketjes met peterselie en citroen

Ketel 1 Mule

Ketel 1 Mule

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen