Klassieke Franse boekweitcrêpes

Klassieke Franse boekweitcrêpes
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Hapje, Lunchgerecht
  • Soort Ei, Kaas & zuivel, Lente, Patisserie, Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 225 g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml melk
  • 50 g gesmolten roomboter
  • snuf zout
  • 8 plakken gekookte ham
  • 100 g geraspte gruyèrekaas
  • 4 Eike eieren
  • klontje roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het boekweitmeel met een lekkere snuf zout en voeg er al roerende telkens een beetje melk aan toe. Blijf roeren tot een klontvrij beslag ontstaat.
  2. Roer de eieren en de gesmolten boter erdoorheen en meng nog kort door.
  3. Snijd de ham in mooie reepjes.
  4. Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan of gebruik een klassieke crêpesmaker als je daarover beschikt.
  5. Schenk een laagje van het beslag in de pan en bak aan de onderkant mooi goudbruin.
  6. Draai de crêpe om en breek er een ei in. Vouw de randjes van de crêpe om en laat op een laag pitje bakken tot het eiwit licht begint te stollen.
  7. Strooi er ¼ van de kaas over en voeg ¼ van de hamreepjes toe.
  8. Laat zachtjes bakken tot het eiwit gestold is en de kaas begint te smelten.
  9. Bak op deze manier 4 crêpes. Maal er nog wat peper over en bestrooi eventueel met fijngesneden peterselie.

Opmaak

25 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Shortbread met gezouten caramel

Shortbread met gezouten caramel

Tiramisu met koffiegranitée

Tiramisu met koffiegranitée

Chiayoghurt met kokos en tropisch fruit

Chiayoghurt met kokos en tropisch fruit

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen