Knapzakje van gerookte wagyu

Knapzakje van gerookte wagyu
  • Aantal personen 4
  • Menugang Amuse, Hapje
  • Soort Kerst, Vlees - rund
  • Seizoen Herfst, Winter
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 8 plakjes gerookte Wagyu
  • 8 takjes bieslook
  • 1 theel. roomboter
  • ½ gesnipperde sjalot
  • 100 gram gemengde paddenstoelen

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd/hak deze in zo fijn mogelijke stukjes.
  2. Verwarm in een anti-kleefpan de roomboter tot deze begint te bruisen en smoor er het sjalotje in aan.
  3. Voeg de gesneden paddenstoelen toe en zet het vuur wat hoger. Laat bakken tot het vocht is verdampt en de paddenstoelen beginnen te kleuren. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd 4 takjes bieslook fijn en meng door de paddenstoelen.
  5. Blancheer de 4 andere takjes bieslook gedurende enkele seconden in kokend water en spoel direct koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  6. Leg naast elkaar op het aanrecht telkens 2 plakjes gerookte Wagyu half over elkaar. Verdeel de vullig over deze “4” plakjes en vouw voorzichtig dicht.
  7. Bind het geheel bij elkaar met behulp van het geblancheerde takje bieslook.

Probeer ook eens

Flammkuchen met cocktailgarnalen

Flammkuchen met cocktailgarnalen

Kruidenchips

Kruidenchips

Spruitjes in gerookte boter met gestoofde kalfswang

Spruitjes in gerookte boter met gestoofde kalfswang

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen