Kokoscocktail met bacon

Kokoscocktail met bacon
  • Aantal personen 4
  • Menugang Drank

Ingrediënten

  • 50 g extra pure chocolade
  • 75 ml wodka
  • 75 ml ananas- of sinaasappelsap
  • 150 ml kokoscrèmelikeur (Malibu)
  • 1 el spekpoeder (zie extra recept)

Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en roer er de wodka en het ananassap door. Laat afkoelen.
  2. Verdeel de chocoladedrank over 4 hoge glazen.
  3. Vul de glazen af met ijsblokjes tot aan de rand van het glas.
  4. Schenk heel voorzichtig de kokoslikeur via het ijs op de chocolade drank (alleen als je voorzichtig schenkt vormen zich twee lagen).
  5. Top de cocktail af met het spekpoeder.

Spekpoeder

  • Bak 100 g gerookt spek uit tot het krokant is.
  • Zeef de spekjes en dep ze vervolgens goed droog met keukenpapier.
  • Laat afkoelen en maal fijn in een kruidenmolentje of keukenmachine.

Tip

Gebruik kleine en stevige ijsblokjes in plaats van crushed ijs of ‘gewone’ ijsblokjes. Hak blokjes uit de ijsblokjesmachine bijvoorbeeld iets kleiner.

Probeer ook eens

Turn up the beet

Turn up the beet

Elderflower Ramos

Elderflower Ramos

Bietenfalafel met guacamole

Bietenfalafel met guacamole

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen