Sauteren

Bij sauteren worden ingrediënten als rood vlees of groenten in weinig boter of olie onder hoge temperatuur verhit in een koekenpan. Sauteren lijkt daarmee veel op roerbakken. Door slechts weinig vet te gebruiken krijgt het product ook een licht geroosterde smaak. Sauteren gaat alleen goed bij producten met een zachte of malse structuur.

Toepassing

  1. Zorg ter voorbereiding dat de producten van gelijke grootte zijn.
  2. Gebruik boter om te sauteren, eventueel aangevuld met een beetje plantaardige olie. Neem net voldoende vet om de producten niet te laten aanbakken in de pan. Bij een pan met antikleeflaag hoeft u nog minder vet te gebruiken.
  3. De keuze voor een pan is belangrijk bij sauteren. De pan moet groot genoeg zijn zodat deze niet direct afkoelt na toevoeging van het product. Hij mag echter ook niet te groot zijn, omdat dan het vet gaat verbranden.
  4. Zorg dat de pan goed heet is voordat u het product toevoegt. Bak totdat uw product de juiste gaarheid heeft bereikt.
Terug naar Kooktechnieken

Gerelateerde recepten

Gevulde kalkoenfilet

Gevulde kalkoenfilet

Balinese makreel

Balinese makreel

Fruits de Mer anno 2012

Fruits de Mer anno 2012

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen