Krieltjes, gebakken in eendenvet

Krieltjes, gebakken in eendenvet
  • Aantal personen 4
  • Menugang Bijgerecht
  • Soort Groenten, Kerst
  • Seizoen Lente, Zomer, Herfst, Winter
  • Kooktechniek Sauteren
  • 600 g krieltjes
  • raclettekaas
  • 3 el ganzen- of eendenvet
  • 2 el uitgelekte kappertjes
  • 2 el uitgelekte cornichons
  • ¼ bosje platte peterselie (fijngesneden)

Bereidingswijze

  1. Was de krieltjes of borstel ze schoon (indien nodig) en dep ze goed droog.
  2. Verwarm het eenden- of ganzenvet in een gietijzeren pan en voeg de krieltjes eraan toe. Het mooiste resultaat krijg je als je de krieltjes heel kunt laten.
  3. Bak de krieltjes rustig op een laag vuur, zodat ze zachtjes kleuren en garen. Reken hiervoor ongeveer 25-30 minuten.
  4. Om te zorgen dat ze perfect krokant worden en mooi goudbruin, na 15 minuten een pan op de krieltjes plaatsen en die 1 keer goed aandrukken, daardoor ‘kraken’ de krieltjes en worden ze nog mooier gebakken.
  5. Test met een scherp mesje of de krieltjes gaar zijn.
  6. Snijd de cornichons in dunne plakjes en voeg samen met de kappertjes en de peterselie toe aan de krieltjes. Kruid met zout en peper en schep goed om.

Tip

Wil je sneller klaar zijn? Dan kun je de aardappeltjes eerst kort blancheren of even voorkoken.

Probeer ook eens

Gevulde paarse zoete aardappel met Pulled Kipsaté

Gevulde paarse zoete aardappel met Pulled Kipsaté

Gourmet: saltimbocca

Gourmet: saltimbocca

Warme vanilleroomsoep met zwarte bes-ijs

Warme vanilleroomsoep met zwarte bes-ijs

Kooktechniek

Sauteren

Sauteren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen