Krokante carpaccio van avocado

Krokante carpaccio van avocado
  • Aantal personen 4 personen / stuks
  • Menugang Lunchgerecht, Voorgerecht
  • Soort Groenten, Lente, Vis
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Bakken

Ingrediënten

  • 8 vellen brickdeeg
  • 4 avocado’s
  • 160 g gerookte makreelfilet
  • 2 el kappertjes (uitgelekt)
  • O’Life Culinaise limoen-koriander
  • 1 eetbare anjer
  • 1 bakje affilla cress
  • 8 Didess Mai Phai chips
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • gerookt zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smeer het brickdeeg in met olijfolie en leg 2x2 vellen brickdeeg op elkaar. Leg er een bord op en snijd rondom strak rond uit. Bak mooi krokant in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit. Snijd dit in zeer dunne plakjes en leg als een carpaccio op het gebakken deeg.
  4. Kruid met gerookt zout, versgemalen peper en enkele druppels olijfolie. Spuit er dopjes van de Culinaise op.
  5. Frituur de kappertjes kort in hete olie, zodat ze open gaan staan. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Garneer de carpaccio verder met de gefrituurde kappertjes, vlokjes gerookte makreelfilet, bloemblaadjes van de anjer, gerookt zout, de cress en de Mai Phai chips.

Opmaak

35 minuten bereidingstijd

Probeer ook eens

Gevuld Turks brood

Gevuld Turks brood

Victoriabaarsfilet met mosterdmerengue

Victoriabaarsfilet met mosterdmerengue

Kaasfondue met truffel

Kaasfondue met truffel

Kooktechniek

Bakken

Bakken

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen