Kruidige bitterballen

Kruidige bitterballen
  • Aantal personen 30
  • Menugang Hapje
  • Soort Vlees - varken
  • Seizoen Lente, Zomer
  • Kooktechniek Kloppen

Ingrediënten

  • 350 g pulled pork
  • 60 g boter
  • 60 g bloem
  • 2 el Barbecuerub specerijenmix (Sligro Spice Market)
  • 200 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1/4 Chinese kool, in reepjes
  • 2 bosuien, in ringetjes
  • 8 radijsjes, in partjes
  • 100 g wortelkrullen
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 el grove mosterd
  • 1 eetlepel verse dille, grofgehakt
  • ½ eetlepel verse peterselie, grofgehakt
  • ½ eetlepel verse kervel, grofgehakt
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 tl Barbecuerub specerijenmix (Sligro Spice Market)

Ingrediënten pulled pork

  • 2 kg varkensprocureur
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el Barbecuerub specerijenmix (Sligro Spice Market)
  • 200 ml witte wijnazijn
  • 250 ml appelcider
  • 3 uien, in ringen
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze pulled pork

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Vet een braadslede in met olie. Bestrijk het vlees met de mosterd en het kruidenmengsel.
  3. Neem een stuk aluminiumfolie en leg daar een even groot stuk bakpapier op. Leg daar het vlees op en doe in de braadslede.
  4. Schenk de azijn en appelcider erover en verdeel de uienringen en fijngesneden knoflook over het vlees.
  5. Vouw het alumiumfolie en bakpapier om het vlees. Laat het vlees 3 uur roosteren in de oven.
  6. Verwijder het aluminiumfolie en bakpapier en rooster nog 1 uur.
  7. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken.

Bereidingswijze

  1. Snijd de pulled pork fijn.
  2. Smelt de boter in een pan en roer de bloem er in een keer door en laat een minuut garen. Schenk de fond erbij en verwarm al roerend tot een mooi gebonden roux ontstaat.
  3. Schep het vlees erdoor.
  4. Haal van het vuur, schep de roux op een platte schaal en strijk het glad uit. Laat de roux helemaal afkoelen en opstijven (bij voorkeur een nacht).
  5. Meng de specerijenmix met het paneermeel. Strooi een flinke laag paneerkruidenmengsel op een dienblad. Klop de eieren met 1 eetlepel water in een diep bord.
  6. Verdeel de roux in ca. 24 porties en maak er balletjes van.
  7. Rol de balletjes door het paneermengsel. Haal ze door het eimengsel en nog een keer door het paneermeel. Laat ze even op een bord rusten in de koelkast.
  8. Frituur de bitterballen op 180ºC in ongeveer 4 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  9. Doe voor de salade de kool, bosuiringetjes, radijsjes en wortelkrullen in een schaal.
  10. Roer de yoghurt, mosterd en gehakte kruiden door elkaar en schep door de salade.
  11. Maak van de mosterd, honing en de barbecuerub specerijenmix een sausje.
  12. Serveer de bitterballen met de frisse koolsalade en de BBQ-mosterdsaus.

Probeer ook eens

Oester in parel

Oester in parel

Pulled beef

Pulled beef

Kroepoek Rozenwater

Kroepoek Rozenwater

Kooktechniek

Kloppen

Kloppen