Lamsrack met garam masala

Lamsrack met garam masala
  • Aantal personen 4
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - lam
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Marineren

Ingrediënten

  • 1 tl garam masala
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 stukje gember van ca. 1 cm (fijngeraspt)
  • sap van 1 limoen
  • 2 lamsracks (à ca. 350 g)
  • 12 sous-vide gegaarde bospenen
  • 5 el olijfolie
  • 1 bakje Shiso Purple
  • 1 bakje Atsina Cress
  • 20 g bietenkiem
  • 1 potje gember-mangochutney

Bereidingswijze

  1. Meng de garam masala met de knoflook, gember en de helft van het limoensap. Wrijf de lamsracks in met 3/4 van de kruidenpasta en marineer circa 30 minuten.
  2. Schep de wortelen in een braadslede om met de overige kruidenpasta en 2 eetlepels olie. Plaats in een voorverwarmde oven van 200°C.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de lamsracks goudbruin op de vleeskant.
  4. Zet ze in de braadslede bij de wortelen met de botjes omhoog. Rooster nog circa 10 minuten. Haal uit de oven en laat circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Meng de cressen en bietenkiem met wat olie en limoensap.
  6. Snijd de racks in koteletten. Serveer met de bospeen, salade, bietenkiem en chutney.

Probeer ook eens

100% garnalen & 100% savooiekool

100% garnalen & 100% savooiekool

Entrecôte met port-dragonsaus

Entrecôte met port-dragonsaus

Crêpes van kant

Crêpes van kant

Kooktechniek

Marineren

Marineren