Lasagna van aardappel, kreeft & pata negra met mieriksworselmayonaise

Lasagna van aardappel, kreeft & pata negra met mieriksworselmayonaise
  • Aantal personen 4
  • Soort Schaal & schelpdieren
  • Seizoen Lente
  • Kooktechniek Blancheren

Ingrediënten

  • 2 kreeften, 500 g per stuk
  • 12 plakjes aardappel, zonder schil, ca. 3 mm dik
  • 250 g geklaarde boter, op kamertemperatuur
  • 100 g cantharellen, schoongemaakt
  • 100 g sjalotten, in ringen
  • beetje bloem
  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml mierikswortelpasta
  • 8 plakjes pata negra

Bereidingswijze

  1. Kook de kreeften circa 10 minuten op 80°C. Maak ze schoon. Snijd het kreeftvlees in kleine blokjes. Breng deze op smaak met olijfolie.
  2. Blancheer de aardappelplakjes kort en gaar vervolgens circa 10 minuten in de geklaarde boter (60°C).
  3. Bak de cantharellen aan met peper en zout.
  4. Bloem en frituur de uienringen. Zout ze daarna.
  5. Meng de mayonaise met de mierikswortelpasta.
  6. Maak een lasagne van de plakjes aardappel en kreeft. Bedek met de plakjes ham en gefrituurde sjalotten.
  7. Voeg op het bord de mierikswortelmayonaise toe en maak af met de cantharellen.

Probeer ook eens

Mousse van zure matten met meringue en aardbei

Mousse van zure matten met meringue en aardbei

Tomatensoep met tuinboontjes, paprika en gezouten citroen

Tomatensoep met tuinboontjes, paprika en gezouten citroen

Kooktechniek

Blancheren

Blancheren

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen