Livar buikspek gelakt met serranoham en puree van doperwt

Livar buikspek gelakt met serranoham en puree van doperwt
  • Aantal personen 10
  • Menugang Hoofdgerecht
  • Soort Vlees - varken
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

  • 2 kg Livar buikspek
  • 2 st laurierblad
  • 1 st steranijs
  • verse tijm
  • verse rozemarijn
  • 1 dl ahornsiroop
  • 1 l Chef naturel Demi-Glace
  • 1 dl Rode wijn, ingekookt

Bereidingswijze

  1. Maak van de laurier, steranijs, tijm, rozemarijn, knoflook, ahorn siroop, demi glace en de ingekookte rode wijn een lak-marinade.
  2. Kerf het buikspek aan beide kanten om en om diep in, zodat de marinade er goed in kan trekken.
  3. Vacumeer het vlees in de marinade, laat dit minimaal 2 uur (het liefst overnacht) marineren.
  4. Gaar het gevacumeerde vlees ongeveer 12 uur in de Roner op 65°C. Bewaar hierna de marinade.
  5. Maak een Big Green Egg klaar voor grillen (ongeveer 90°C).
  6. Maak met 2 lagen aluminiumfolie een lekbakje door de randjes naar binnen te vouwen. Leg dit tussen de kolen van de barbecue om het vet van het buikspek op te vangen.
  7. Rooster het vlees eerst direct op de barbecue, op de vet-kant.
  8. Verplaats het vlees daarna zodat hij weg van het vuur ligt (indirect grillen).
  9. Bestrijk tijdens het grillen het vlees continu met de lak-marinade.
  10. Wanneer de kerntemperatuur 72°C is, mag het vlees van de barbecue.
  11. Lak nog één keer af met de lak-marinade.
  12. Snijd het buikspek in mooie plakken en serveer met bijpassende garnituur.

Opmaak

Garneer af met krokant gebakken serranoham en een puree van doperwten.

Probeer ook eens

Hertenrack

Hertenrack

Hert met pastinaakpuree & portjus

Hert met pastinaakpuree & portjus

100% kwartel & 100% aardappel

100% kwartel & 100% aardappel

Wij maken gebruik van cookies

Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen en kun je dankzij cookies informatie van onze website delen via social media. Lees meer over onze cookies in het Cookiestatement.

Door op 'Akkoord' te klikken accepteer je alle cookies.

Akkoord Cookie instellingen